urbanbeautycenter@outlook.com
070 3220359

Droge huid Den Haag

Heb jij last van een rode, trekkerige, ruwe en jeukende huid? Dan is jouw huid waarschijnlijk (zeer) droog. Een droge huid heeft een aantal belangrijke kenmerken. Naast bovengenoemde ongemakken, is de huid ook minder goed in staat zichzelf te beschermen tegen infecties en zal je huid sneller verouderen.

Hoe ontstaat een droge huid?

Er zijn verschillende factoren waardoor een droge huid kan ontstaan of verergeren:

  • Erfelijkheid: Wanneer je ouders last hebben van een verstoorde vochtbalans, is de kans groter dat ook jij een droge huid hebt.
  • Voeding is zoals voor ieder ander orgaan, ook zeer belangrijk voor de huid. Wanneer het lichaam niet de juiste of in mindere mate belangrijke voedingsstoffen (vitaminen en onverzadigde vetzuren) binnenkrijgt, zal dit zichtbaar zijn aan de huid.
  • Hormonale schommelingen: Als het lichaam te maken heeft met schommelingen in het hormonenniveau, kan de huid hierop reageren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huid die door de afname van hormonen tijdens de menopauze, droger wordt dan daarvoor.
  • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, neemt het aantal talg- en zweetklieren in de huid af, dit vermindert het vermogen om zweet en lipiden te produceren. Daarnaast daalt ook het vochtgehalte.

Naast deze interne factoren, zijn ook externe factoren van invloed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van verkeerde cosmetica, roken en zonlicht.

Droge huid behandelen

Het is zeer belangrijk de droge huid op de juiste wijze te behandelen, zodat dit niet verder kan verergeren. Door middel van schoonheidsbehandelingen en de juiste producten voor thuisgebruik, zal jouw droge huid snel verleden tijd zijn.

Wil je geen last meer hebben van een droge huid en je huid laten stralen van gezondheid? Maak je afspraak online!

Boek nu bij Brigitte!